Hitta bästa familjetältet för camping – Jämför 5 campingtält

Bästa familjetält för camping

* Inlägget innehåller annonslänkar. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar. Se vår disclaimer.

Ett familjetält för camping ska vara lätt att sätta upp, vara praktiskt utformat, ge god boendekomfort samt att det ska motstå regn och vindar. Att bo tillsammans hela familjen i ett campingtält, är ett charmigt och prisvärt sätt att komma ut och upptäcka saker.

Jämför 5 familjetält

Vi har jämfört campingtält för familjen som rymmer fyra till sex personer. Vi anger inte bäst i test eftersom du avgör utifrån dina önskemål vilket som är det bästa familjetältet för camping.

Outwell Airville 6sa

Uppblåsbart campingtält 6 personer
Outwell Airville 6sa

Outwell Airville 6sa är ett stort uppblåsbart campingtält för 6 personer, med två mörklagda sovrum. Hela fronten går att öppna med dubbla dragkedjor.

Wing lounge för extra boyta eller sovplats. Tältet blåses upp med lättanvända ventiler placerade utanför yttertältet.

Nätfickor och hooktrack system för lyktor eller föremål på upp till 1,5 kg. Bra ventilation och stora tonade fönster. Transportväskan har hjul.

Egenskaper

Antal pesoner6 st
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd):745 x 520 x 215 cm
Vattenpelare, ytterduk6000
Packmått, ca100 x 51 x 51 cm
Vikt43,6 kg

Vad talar för att Outwell Airville 6sa är det bästa familjetältet?

 • Familjetält uppblåsbart
 • Två sovrum
 • Extra wing lounge för sovplats eller förvaring
 • Tält 6 personer
 • Öppningsbar front

Var kan jag köpa Outwell Airville 6sa till bra pris?


Primus Bifrost Y6

Prisvärt, litet packmått / tält 6 personer
Primus Bifrost Y6
* (Annonslänkar)

Köp här:

Senast uppdaterad: 2022-12-03 19:26:05

Ett rymligt familjetält för 6 personer. Med två separata sovutrymmen och ett gemensat utrymme i mitten, lämpar sig tältet väl för familjer som vill ha stor yta.

Sovavdelningarna är 170cm höga på det högsta stället och rymmer 3 personer vardera. Dessa sitter samman med en 200 cm hög kupol i mitten, perfekt för sällskapsutrymme. Tältet har stormlinor och insynsskyddade fönster. Tältet är lätt att sätta upp trots att det är stort. Färgkodade tältbågar underlättar.

De kundomdömen som finns lovordar det generösa utrymmet och att tältet klarar dåligt väder bra.

Egenskaper

Antal personer6 st
Mått500 x 500 cm
Höjd200 cm
Innermått, sovavdelning195 x 225 cm
Högsta höjd, sovavdelning170 cm
Vattenpelare yttertält3000
Vattenpelare golv7000
Ihopvikt mått40 x 70 cm
Vikt12 kg

Vad talar för att Primus Bifrost Y6 är det bästa familjetältet?

 • Två separata sovutrymmen
 • Upp till 6 personer
 • Gemensamt utrymme i mitten
 • Attraktivt pris
 • Hög takhöjd på upp till 200 cm

Var kan jag köpa Primus Bifrost Y6 till bra pris?


Badawi Long 6P

Badawi Long 6P
* (Annonslänkar)

Köp här:

Senast uppdaterad: 2022-12-03 19:26:06

Vaude Badawi 6P är ett familjetält för 6 personer, men två separata sovdelar och ett gemensamt utrymme i mitten. Det är då fråga om ett tält med ståhöjd på 160cm och uppåt.

Detta är ett exempel på stort men ändå smidigt familjetält. Med ett packmått på 70 x 35cm och en vikt på 14,5kg går det perfekt in i bilen eller båten utan att ta upp hela bagageutrymmet.

Konstruktionen påminner om kupoltält, vilket ger ett tält som är lätt att sätta upp och motståndskraftigt mot vind. Bra ventilation och avtagbart tak på mittendelen, samt mesh-fönster.

Egenskaper

Antal personer6 st
Yttermått495 x 710 x 230 cm
Vattenpelare, yttertält3000 mm
Vattenpelare, golv10 000 mm
Packmått70 x 35 cm
Vikt14,5 kg

Fördelar

 • Familjetält 6 personer
 • Behändigt packmått och vikt
 • Förvaringsfickor
 • 2 sovrum
 • 160cm ståhöjd i allrum

Var kan jag köpa Badawi Long 6P till bra pris?


Outwell Greenwood 5

 • 4,8 av 5 – Betyg från 5 användare på outnorth.se, 2022-09-14
Prisvärt, mycket rymligt / Tält 5 personer
Outwell Greenwood 6

Outwell Greenwood 5 är ett rymligt tält för fem personer. Tältet har två separata och mörklagda sovrum.

Branta väggar ger maximalt invändigt utrymme. Stora tonade fönster, sidodörr med nät, nätfickor till förvaring och god ventilation ger bra komfort för camping.

Framsidan kan öppnas helt och det finns även heltäckande nätpanel. Täta sömmar för skydd på regn och vind. Förenklad uppsättning med färgkodning.

Egenskaper

Antal personer5 st
Yttermått (Längd, bredd, höjd)640 x 320 x 160/210 cm
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd):215 x 300 x 150 cm
Vattenpelare ytterduk4000
Packmått, ca74 x 32 x 32 cm
Vikt22,9 kg

Vad talar för att Outwell Greenwood 5 är det bästa familjetältet?

 • Rymligt tält
 • Färgkodning för enkel uppsättning
 • Prisvärt
 • Öppningsbar front
 • Nätfickor till förvaring

Var kan jag köpa Outwell Greenwood 5 till bra pris?


Outwell Dash 5

Prisvärt budgetval / Tält 5 personer
Outwell Dash 5
* (Annonslänkar)

Köp här:

Senast uppdaterad: 2022-12-03 19:26:08

Det finns gott om riktigt stora campingtält för familjer, men om du vill ha något mer kompakt fast med ståhöjd och för hela familjen, så är Outwell Dash 5 något att kika på. Rymligt nog för 5 personer, med två mörklagda sovrum och ett allrum med ståhöjd.

Golvet är borttagbart med uppdragna kanter, generös ventilation, nätfickor till förvaring och tonade fönster ger bekväm camping.

Yttertältet har täta sömmar för skydd mot regn och vind. Ett förmonterat innertält ger snabb och bekväm resning. Packmåttet är endast 70 x 25 cm och tältet väger 11kg, vilket går utmärkt att stuva i bilen eller båten utan att det för mycket plats.

 

Egenskaper

Antal personer5 st
Vattenpelare, ytterduk3000 mm
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd):475 x 320 x 200 cm
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd):210 x 320 x 190 cm
Packmått ca:70 x 25 cm
Antal ingångar2
Vikt11 kg

Vad talar för att Outwell Dash 5 är det bästa familjetältet med begränsad budget?

 • Prisvärt familjetält för 5 personer
 • 2 sovrum
 • Kompakt
 • Allrum i ståhöjd
 • Nätfickor till förvaring

Var kan jag köpa Outwell Dash 5 till bra pris?


Hur ser det bästa familjetält för camping ut för dig?

Familjetält avsedda för camping är vanligen rejäla konstruktioner med stor komfort, ståhöjd i allrummet och ofta med två separata sovutrymmmen. Det kan då handla om tält för 4 och upp till 6 personer. Om du istället vill ha ett lätt tält för vandring, kan du läsa våra artiklar om kupoltält eller tunneltält.

Campingtält är ofta tillverkade av polyester och gjorda för att motstå stora mängder regn eller vind. Dyrare tält kan ha rejälare tältduk för bättre isolering och mindre prassel när det blåser. Om du letar efter bästa campingtältet, finns några punkter nedan att kika mer på.

Att hitta bästa familjetältet eller familjetält bäst i test ?
Hur ser det bästa familjetältet / campingtältet ut för dig?

Storlek och planlösning – campingtält familj

För familjetält är det vanligt med ett allrum med ståhöjd och två separata sovutrymmmen. Att som föräldrar få ett eget sovutrymme kan vara uppskattat och inte minst för barnen som får sitt eget rum. Sovutrymmena behöver inte ha ståhöjd och det är vanligt att de är mer mörklagda. Exempelvis tält för 6 personer kan bestå av två sovutrymmen för 3 personer vardera. I allrummen träffas man hela familjen för sällskap, äta mat, men också för förvaring av t.ex. barnvagn eller annan packning.

Fönster och ljus

Bra fönster och ljusinsläpp ger en skön känsla. Ofta kan sovutrymmmena vara mörklagda medans det gemensamma allrummet är mer ljust.

Bra ventilation

Alla tält som du ska bo i behöver bra ventilation. Detta så att du slipper kondens och få ordentligt luftflöde genom hela tältet. Det bästa familjetältet bör också ha justerbar ventilation som går att anpassa efter utetemperaturen eller aktuella förhållanden.

Smart förvaring i tält

Ett väl konstruerat tält bör ha smart förvaring inbyggt. Då t.ex. i form av fickor lite här och där som du kommer ha stor nytta av. Även öglor får att kunna hänga upp utrustning eller belysning i taket kan vara lämpligt.

Myggnät

Att det finns myggnät, i alla fall på vissa dörrar och fönster är viktigt att kolla upp. Att myggor eller andra insekter tar sig in i tältet är inte speciellt trevligt.

Vikt på familjetält

Vikten är sekundär på så sätt att du inte går på vandring med bästa familjetältet avsedda för camping. Dock kan vikten ha viss betydelse vad gäller möjligheten att orka lyfta och hantera tältet, t.ex. när det ska flyttas från bilen till tältplatsen. Letar du efter tält för vandring har vi artiklar om tunneltält och kupolttält.

Packmått på campingtält

När det gäller packmått på campingtält för familjer, så kan det ha viss betydelse på så sätt att tältet ska vara hanterbart och kanske inte ta upp hela bagaeluckan.

Ett campingtält som är lätt att sätta upp

Du anländer till campingen, det är sent på efter middagen och familjen behöver mat. Att familjetältet då är lätt att hantera och sätta upp är värt att tänka på. Kanske tar en vuxen på sig att sätta upp tältet medans den andra tar barnen till lekplatsen? – Frågan är då om tältet går att sätta upp på en person. Färgmärkning och själva konstruktionen avgör så klart också hur enkelt tältet är att sätta upp.

Vilket familjetält är bäst i test?

Det är väldigt svårt att hitta objektiva tester som utser bäst i test. Genom att läsa på och fundera på vad som är viktigast för din familj, så måste i slutändan ni själva avgöra vilket familjetält som passar er. Det viktigaste verktyget är förmodligen inte att söka efter familjetält bäst i test, utan att läsa omdömen från riktiga användare.

Vad menas med uppblåsbart familjetält?

Ett uppblåsbart tält behöver ingen stomme av t.ex. stålrör. Istället pumpar man upp luftkanaler som sedan bär upp tältduken. Fördelen är t.ex. att det normalt går snabbare att sätta upp, samt att det väger mindre.

Vilket är det bästa familjetältet för camping?

Detta måste du själv avgöra utifrån dina ösnkemål och behov. Ett bra familjetält bör dock ha god komfort, vara enkelt att sätta upp, vara slitstarkt samt att det ska tåla regn och hård vind.

Kan ett familjetält användas på vintern?

Ibland kan familjetält används på vintern, men du behöver läsa på eller fråga tillverkaren för respektive tält. Konstruktionen behöver i sådana fall inte bara kunna stå emot vatten, utan även kunna bära vikten av snö.

Vad väger ett familjetält?

Ett familjetält eller campingtält, är till för camping och kan ofta ha en vikt på 25kg, ibland mer. Det finns även lättare familjetält och ibland medföljer en vagn så att du enklare kan frakta tältet. Om du ska ut och vandra bör du istället leta efter kupoltält eller tunneltält.

Hur många vattenpelare bör ett familjetält ha?

För tältduken bör t.ex. 3000 i vattenpelare eller mer räcka, då det handlar om regn som rinner av tältduken. Golvet har normalt ett högre värde, t.ex. 7000 eller mer i vattenpelare, eftersom marken kan bli fylld av vatten.

Vad är skillnaden mellan campingtält och vandringstält?

För vandring används främst kupoltält eller tunneltält. För en familj på fyra personer, kan ultralätta kupoltält väga så lite som 2,5kg och då med minimalt packmått. Ett campingtält bär man inte i ryggsäcken, utan det är till för campingplatser med boendekomfort i fokus och då kan det väga 25kg utan problem.

Summering

Ett familjetält är ett tält med hög komfort och där tältets vikt spelar mindre roll. En bra början är att fråga sig hur många sovplatser som behövs och vad det får kosta. Familjetält för 4 personer och upp till 6 personer är vanligt. Det är väldigt svårt att hitta en objektiv bäst i test för familjetält. Vi har valt ut några vanliga tält för familjer att välja mellan, men i slutändan är det du själv som behöver läsa på och göra ett val utifrån dina önskemål.