Hitta bästa familjetältet för camping – Jämför 5 campingtält

Bästa familjetält för camping

* Inlägget innehåller annonslänkar. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar. Se vår disclaimer.

Ett familjetält för camping ska vara lätt att sätta upp, vara praktiskt utformat, ge god boendekomfort samt att det ska motstå regn och vindar. Att bo tillsammans hela familjen i ett campingtält, är ett charmigt och prisvärt sätt att komma ut och upptäcka saker.

Jämför 5 familjetält

Vi har jämfört campingtält för familjen som rymmer fyra till sex personer. Vi anger inte bäst i test eftersom du avgör utifrån dina önskemål vilket som är det bästa familjetältet för camping.

Outwell Airville 6sa

Uppblåsbart campingtält
Outwell Airville 6sa

Outwell Airville 6sa är ett stort uppblåsbart campingtält för 6 personer, med två mörklagda sovrum. Hela fronten går att öppna med dubbla dragkedjor.

Wing lounge för extra boyta eller sovplats. Tältet blåses upp med lättanvända ventiler placerade utanför yttertältet.

Nätfickor och hooktrack system för lyktor eller föremål på upp till 1,5 kg. Bra ventilation och stora tonade fönster. Transportväskan har hjul.

Egenskaper

Antal pesoner6 st
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd):745 x 520 x 215 cm
Vattenpelare, ytterduk6000
Packmått, ca100 x 51 x 51 cm
Vikt43,6 kg

Vad talar för att Outwell Airville 6sa är det bästa familjetältet?

 • Uppblåsbart campingtält
 • Två sovrum
 • Extra wing lounge för sovplats eller förvaring
 • För 6 personer
 • Öppningsbar front

Primus Bifrost Y6

Två separata flyglar
Primus Bifrost Y6

Ett rymligt familjetält för 6 personer. Med två separata sovutrymmen och ett gemensat utrymme i mitten, lämpar sig tältet väl för familjer som vill ha stor yta.

Sovavdelningarna är 170cm höga på det högsta stället och rymmer 3 personer vardera. Dessa sitter samman med en 200 cm hög kupol i mitten, perfekt för sällskapsutrymme. Tältet har stormlinor och insynsskyddade fönster. Tältet är lätt att sätta upp trots att det är stort. Färgkodade tältbågar underlättar.

De kundomdömen som finns lovordar det generösa utrymmet och att tältet klarar dåligt väder bra.

Egenskaper

Antal personer6 st
Mått500 x 500 cm
Höjd200 cm
Innermått, sovavdelning195 x 225 cm
Högsta höjd, sovavdelning170 cm
Vattenpelare yttertält3000
Vattenpelare golv7000
Ihopvikt mått40 x 70 cm
Vikt12 kg

Vad talar för att Primus Bifrost Y6 är det bästa familjetältet?

 • Två separata sovutrymmen
 • Upp till 6 personer
 • Gemensamt utrymme i mitten
 • Attraktivt pris
 • Hög takhöjd på upp till 200 cm

Outwell Greenwood 6

Prisvärt & rymligt
Outwell Greenwood 6

Outwell Greenwood 6 är ett stort och rymligt tält för sex personer. Tältet har två separata och mörklagda sovrum.

Branta väggar ger maximalt invändigt utrymme. Stora tonade fönster, sidodörr med nät, nätfickor till förvaring och god ventilation ger bra komfort för camping.

Framsidan kan öppnas helt och det finns även heltäckande nätpanel. Täta sömmar för skydd på regn och vind. Förenklad uppsättning med färgkodning.

Egenskaper

Antal personer6 st
Yttermått (Längd, bredd, höjd)665 x 380 x 210 cm
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd):215 x 360 x 150 cm
Vattenpelare ytterduk4000
Packmått, ca74 x 35 x 35 cm
Vikt25,4 kg

Vad talar för att Outwell Greenwood 6 är det bästa familjetältet?

 • Rymligt tält
 • Färgkodning för enkel uppsättning
 • Prisvärt
 • Öppningsbar front
 • Nätfickor till förvaring

Outwell Dash 5

Prisvärt budgetval
Outwell Dash 5

Det finns gott om riktigt stora campingtält för familjer, men om du vill ha något mer kompakt fast med ståhöjd och för hela familjen, så är Outwell Dash 5 något att kika på. Rymligt nog för 5 personer, med två mörklagda sovrum och ett allrum med ståhöjd.

Golvet är borttagbart med uppdragna kanter, generös ventilation, nätfickor till förvaring och tonade fönster ger bekväm camping.

Yttertältet har täta sömmar för skydd mot regn och vind. Ett förmonterat innertält ger snabb och bekväm resning. Packmåttet är endast 70 x 25 cm och tältet väger 11kg, vilket går utmärkt att stuva i bilen eller båten utan att det för mycket plats.

 

Egenskaper

Antal personer5 st
Vattenpelare, ytterduk3000 mm
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd):475 x 320 x 200 cm
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd):210 x 320 x 190 cm
Packmått ca:70 x 25 cm
Antal ingångar2
Vikt11 kg

Vad talar för att Outwell Dash 5 är det bästa familjetältet med begränsad budget?

 • Prisvärt familjetält för 5 personer
 • 2 sovrum
 • Kompakt
 • Allrum i ståhöjd
 • Nätfickor till förvaring

Vaude Badawi 4P

Lagom stort för 4 personer
Vaude Badawi 4P

Vaude Badawi 4P är ett familjetält för 4 personer. Två separata sovdelar och ett gemensamt utrymme i mitten med ståhöjd.

Detta är ett exempel på ett mer lagom stort familjetält, till skillnad från de bjäsar som finns att välja på. Med ett packmått på 60 x 35cm och en vikt på 12,15kg går det perfekt in i bilen eller båten utan att ta upp hela bagageutrymmet.

Tältet har två stora meshfönster för bra ljus och 12 fickor till förvaring. Dragkedjan i öppningen är tejpad och vattentät. Fet finns fullt justerbar fönsterventilation på insidan.

Egenskaper

Antal personer4 st
Höjd215 cm
Vattenpelare, yttertält3000 mm
Vattenpelare, golv10 000 mm
Packmått60 x 35 cm
Vikt12,15 kg

Fördelar

 • Lagom stort för 4 personer
 • Behändigt packmått och vikt
 • 12 förvaringsfickor
 • 2 sovrum
 • Ståhöjd i allrum

Hur ser det bästa familjetält för camping ut för dig?

Familjetält avsedda för camping är vanligen rejäla konstruktioner med stor komfort, ståhöjd i allrummet och ofta med två separata sovutrymmmen. Då med plats för 4 till 6 personer.

Campingtält är ofta tillverkade av polyester och gjorda för att motstå stora mängder regn eller vind. Dyrare tält kan ha rejälare tältduk för bättre isolering och mindre prassel när det blåser.

Storlek och planlösning på familjetält

Det är vanligt med ett allrum med ståhöjd och två separata sovutrymmmen. Att som föräldrar få ett eget sovutrymme kan vara uppskattat och inte minst för barnen som får sitt eget rum. Sovutrymmena behöver inte ha ståhöjd och det är vanligt att de är mer mörklagda. I allrummen träffas man hela familjen för sällskap, äta mat, men också för förvaring av t.ex. barnvagn eller annan packning.

Fönster och ljus

Bra fönster och ljusinsläpp ger en skön känsla. Ofta kan sovutrymmmena vara mörklagda medans det gemensamma allrummet är mer ljust.

Bra ventilation

Alla tält som du ska bo i behöver bra ventilation. Detta så att du slipper kondens och få ordentligt luftflöde genom hela tältet. Det bästa familjetältet bör också ha justerbar ventilation som går att anpassa efter utetemperaturen eller aktuella förhållanden.

Smart förvaring i tält

Ett väl konstruerat tält bör ha smart förvaring inbyggt. Då t.ex. i form av fickor lite här och där som du kommer ha stor nytta av. Även öglor får att kunna hänga upp utrustning eller belysning i taket kan vara lämpligt.

Myggnät

Att det finns myggnät, i alla fall på vissa dörrar och fönster är viktigt att kolla upp. Att myggor eller andra insekter tar sig in i tältet är inte speciellt trevligt.

Vikt på familjetält

Vikten är sekundär på så sätt att du inte går på vandring med bästa familjetältet avsedda för camping. Dock kan vikten ha viss betydelse vad gäller möjligheten att orka lyfta och hantera tältet, t.ex. när det ska flyttas från bilen till tältplatsen. Letar du efter tält för vandring har vi artiklar om tunneltält och kupolttält.

Packmått på campingtält

När det gäller packmått på campingtält för familjer, så kan det ha viss betydelse på så sätt att tältet ska vara hanterbart och kanske inte ta upp hela bagaeluckan.

Ett campingtält som är lätt att sätta upp

Du anländer till campingen, det är sent på efter middagen och familjen behöver mat. Att familjetältet då är lätt att hantera och sätta upp är värt att tänka på. Kanske tar en vuxen på sig att sätta upp tältet medans den andra tar barnen till lekplatsen? – Frågan är då om tältet går att sätta upp på en person. Färgmärkning och själva konstruktionen avgör så klart också hur enkelt tältet är att sätta upp.